Slavimo Međunarodni Dan Žena 2024

Pitanja za našu koleginicu Bojanu Milašinović, generalnu direktorku TOMRA Collection Srbija i Crna Gora

Ko si ti i čime se baviš u kompaniji TOMRA?

Trenutno vodim TOMRA Collection za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju. Od 2016. godine živim i radim u Norveškoj, gde sam imala priliku da profesionalno ali i kao građanin vidim kako funkcioniše dobar sistem upravljanja resursima. Kada je TOMRA 2022. godine odlučila da otvori kancelariju u Srbiji, bila sam veoma srećna što ću imati priliku da donesem to iskustvo nazad i svojim poslom doprinesem zelenijoj i cirkularnijoj Srbiji i regionu.

Šta je najuzbudljiviji deo tvog posla?

Mnogo je aspekata mog posla koji su veoma uzbudljivi, ali ono što bih istakla je rad sa ljudima. Razumevanje potreba i motivacija naših kupaca, partnera i zainteresovanih strana u domenu u kojem poslujemo, ali i rad sa timom, izgradnja njihovih kompetencija i njihovo osnaživanje je nešto što me duboko motiviše.


Koje stvari voliš da radiš van posla?

Volim da budem aktivna i bavim se različitim sportovima, zavisno od sezone. Recimo skijanje, plivanje, vožnja bicikla, trčanje i planinarenje su neki od onih u kojima zaista uživam. Pored toga, prilično sam društvena, pa volim da se sastajem sa svojom porodicom i prijateljima. U slobodno vreme za opuštanje, možete me naći kako čitam knjigu ili slušam muziku.

Zašto si izabrala da konkurišeš za posao u kompaniji TOMRA?

TOMRA je za mene bila kao pronalaženje nekog skrivenog blaga. Radila sam u IT  industriji i telekomunikacijama celu svoju karijeru, kada sam videla oglas za poziciju u kompaniji TOMRA. Kada sam počela da istražujem i da se raspitujem o kompaniji, sve novo što sam otkrivala postajalo je sve bolje. Pored toga, sama svrha kompanije, koja direktno utiče na bolju budućnost našeg okruženja i planete, kao i organizacijska kultura, dodatno su došle na listu dobrih razloga, pa sam odlučila da pokušam i da se prijavim za poziciju u kompaniji TOMRA.

Postoji mnogo aspekata mog posla koji su veoma uzbudljivi, ali ono što bih istakla je razumevanje potreba i motivacija naših klijenata, partnera i zainteresovanih strana u oblasti u kojoj poslujemo, ali i saradnja sa svojim timom.”

Woman putting a bottle in a reverse vending machine
Bojana Milasinovic generalna direktorka TOMRA Collection Srbija i Crna Gora
Slavimo Međunarodni Dan Žena 2024